Mixning, Mastering & Restaurering

Optimering av ljud och musik

Med erfarna öron och tillsammans med väl utvalda digitala och analoga verktyg (Empirical Labs, Mäag, RND, FabFilter, Universal Audio, SoundToys etc.) plockar fram det bästa resultatet för produktionen vad gäller, tydlighet, karaktär, tonal balans, stereobredd, djup, dynamik och loudness.

Vi har möjlighet att mixa, mastera och restaurera material för streaming, vinyl, radio, film, tv eller podcast. Kontakta oss för mer info och prisuppgift.

Exklusiv hård- och mjukvara för bästa möjliga ljudbearbetning

Hi-End hela vägen

Studion är utrustad med Apogee Symphony mkII SE Omvandlare, Neumann KH 310 Monitorer och Sennheiser HD800S Hörlurar.

Top of the line DAC och lyssning

Restaurering – Reparation av ljud

Har du ljudfiler som har störande missljud av något slag så har vi i många fall möjlighet att reparera detta. Vi kan ofta trolla bort mer än man tror med fantastiskt resultat.

Exempel på vad vi kan ta bort från inspelningen är:
Sprak, knaster, klick, brum, puffar, eko, läck från andra instrument eller andra oönskade missljud.

Pris varierar kraftigt beroende på längd och komplexitet på arbetet.
Kontakta oss och beskriv ditt ärende så kan vi återkomma med en mer exakt prisuppgift.

Mixning

För att kunna mixa musik behöver vi samtliga spår som skall användas i låten/låtarna samt eventuella referenslåtar. Referenslåtar kan bifogas som spotify-, youtube-, soundcloudlänkar eller som mp3/wav-filer.
En wav/mp3 av en eventuell egen mix på låten/låtarna kan vara bra att ha till hands. Även önskemål/riktlinjer beskrivet i text, alternativt via ett telefonsamtal eller ett inbokat möte kan hjälpa för att lättare få fram det resultat som önskas.

Vi föredrar om vi endast får spåren relativt opåverkade i wav-format i 24/32 bit och i samma samplerate (44,1-192khz) som projektet/projekten är skapade i.

Filer överlämnas digitalt via en länk vi skickar till er, alternativ att ni postar eller kommer förbi studion med en extern hårddisk/usb-sticka.
Färdiga mixar skickas tillbaka digitalt via en länk för nerladdning.

Pris för mixning

Att ha statiska priser på mixning är svårt eftersom det tar längre tid att mixa en poplåt med 60 spår än en ballad med endast sång och piano. Vi ber er därför att beskriva ert projekt så tydligt som möjligt så att vi lätt kan ge en prisbild, framförallt mellan tummen och pekfingret antalet spår.
I regel kostar en mixning mellan 1000-4000kr/låt beroende på komplexitet och antal låtar. Kontakta oss för att få prisuppgift på ert projekt.

Mastering

Vi utför generellt alltid en hybridmastering, dvs en kombination av digital och analog processering för att få ut det bästa av två världar.

Vi masterar till valfritt wav-format (44,1-192khz, 16-24bit) och till önskat ändamål så som Streaming, Vinyl, TV etc.
Riktvärden som exv EBU R128 kan anges eller önskad integrerad LUFS, om inte gör vi masteringen utefter praxis för ändamålet.
Referenslåtar kan bifogas som spotify-, youtube-, soundcloudlänkar eller som mp3/wav-filer.

Filer kan överlämnas digitalt via exempelvis WeTransfer, Sprend eller Dropbox alternativ att ni postar eller kommer förbi studion med en extern hårddisk/usb-sticka.
Färdiga masters skickas tillbaka digitalt via en länk för nerladdning.

Priser för våra masteringstjänster

Standardmastering – Mastering av stereo-mix

1-2 låtar 650kr/låt
3-4 låtar 575kr/låt
5-7 låtar 500kr/låt
8+ låtar 475kr/låt

Pris gäller för låtar som uppgår till max 8 minuter/låt, kontakta oss om du har låtar som överskrider maxgränsen.
En typ av mastering ingår i priset, dvs en fil/låt anpassad för önskat ändamål exv streming. Ytterligare typer av masteringar kostar +100kr/låt.

Stem-mastering – Mastering av två eller flera spår/låt

Stem-mastering innebär att låten/låtarna som skall masteras delas in i ett antal block/spår (s.k. stems) exempelvis: Leadsång, Bas, Trummor/Perc och Övrigt (4 stems). I regel brukar det röra sig om ca 2 till 7 stems.
Detta kan många gånger förbättra masteringen ytterligare eftersom mer kontroll ges till masteringsteknikern. Typiska problem går då lättare att åtgärda utan kompromisser för resten av musiken.
Pris för stem-mastering är som en vanlig mastering vilket inkluderar en stem, sedan tillkommer + 100kr/stem. Exempel: En låt uppdelad i Leadsång, Bas, Perc och Övrigt (4 stems) kostar 950kr att mastera.
Kontakta oss gärna om ni har frågor om stem-mastering.

Mixanalys – Djupgående analys av mix.
Vi analyserar och undersöker låten/låtarna grundligt och informerar om eventuella problem som bör åtgärdas innan mastering. Vi sammanfattar punkter för låten/låtarna och ger konkreta förslag på vad som skulle kunna åtgärdas.
350kr/låt

Samtliga priser är angivna inkl. moms

Kontakta oss angående mixning och/eller mastering

Tveka inte att höra av er om ni önskar anlita oss för mixning och/eller mastering eller har andra frågor om våra tjänster. Självklart går det även bra att komma förbi och hälsa på i studion.

info@studiohuset.se
0702-88 28 39 (telefon/sms)