Onlinekurser

Information om våra onlinekurser

Zoom och Audiomovers
För samtliga onlinekurser behöver ni ha programmet Zoom installerat på er dator. Som deltagare behöver ni inte någon betalversion av programmet.
Ni får en länk och lösen (passcode) till kursen via epost senast dagen före kursen.
För Mix-/Masteringskursen används även Audiomovers, ni behöver inget program för detta utöver en webbläsare. Info om detta kommer under kursen och är inget ni måste förbereda er på. OBS att ni måste kunna köra Zoom och webbläsare samtidigt så vi rekommenderar inte surfplatta för den kursen.

Webkamera, mikrofon & hörlurar (och högtalare)
Dessa tre saker i fungerande skick behövs för att kunna vara med på en onlinekurs.
Testa att detta fungerar inne i programmet (Zoom) i förväg. Mer info om hur ni testar bild och ljud i Zoom hittar ni här.
För dig som vill använda högtalare rekommenderar vi att ha hörlurar till hands ifall högtalarna orsakar rundgång för andra deltagare.

Stabilt internet
Vi rekommenderar att du har en bra och stabil uppkoppling. Det kan givetvis ibland bli tekniskt strul men med hänsyn till de andra deltagarna kan vi inte upprepa för mycket i kursen om någon tappar uppkoppling ofta.

Tider
Onlinekurserna går mellan 09:00-16:00 både lördag och söndag. Vi tar kortare pauser under kursens gång samt en längre på 1h runt kl 12:00.

Bra information men på kort tid
Tänk på att detta är en intensivkurs, det är mycket information på två dagar.
För att bäst förvalta denna kunskap rekommenderar vi att avsätta någon timme redan på måndagen eller tisdagen (eller varför inte någon kvart varje dag) veckan efter kursen för att repetera och att gå igenom eventuella anteckningar.

Till sist…
Vi uppskattar om ni kort och enkelt mailade över några rader till oss om er själva och musiken, samt era förväntningar på kursen. Detta hjälper oss att forma kursen bättre för er grupp. Skicka mailet till info@studiohuset.se
Om ni fortfarande har frågor är ni självklart välkomna att höra av er.